Racing

Full pott för Sundahl i Carrera Cup

Regerande mästaren Lukas Sundahl från Växjö visade klassen när årets säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia tog sin början i Falkenberg. På sin favoritbana tog den 23-årige smålänningen full pott genom att vinna båda racen från pole position.

– Det går knappt att göra bättre, skojade Sundahl som vann båda racen före Pontus Fredricsson och Robin Hansson.

Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lukas Sundahl följde upp fredagens kval med en mästerlig insats i lördagens båda race. I det första ryckte han snabbt åt sig en lucka och kunde ohotad ta säsongens första seger. I race två blev det betydligt tuffare. Sundahls ledning krympte två gånger när säkerhetsbil kallades ut på banan och samlade ihop fältet.

– I den första omstarten blev allt fel, medgav Sundahl.

Pontus Fredricsson försökte verkligen utmana, men räckte inte riktigt till.

– Man vill alltid vinna såklart, men även om det inte blev någon seger i dag så är jag jättenöjd med min insats och den fart jag hade i racen. Det var sjukt kul, sa Fredricsson som konkurrerade ut sin teamkompis i Fragus Motorsport, Robin Hansson, i båda starterna.

Hansson fick nöja sig med dubbla tredjeplatser och var väl inte helt nöjd med det, men problem med växellådan störde göteborgaren i båda racen.

Björk bäst av gästerna

I mål som fyra i det andra racet blev i stället Thed Björk, 2017 års världsmästare i WTCC, som gjorde ett gästinhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Björk var femma i heat ett och vann därmed duellen mot startfältets andre ”inhoppare”, norske VM-föraren i rally, Andreas Mikkelsen. Mikkelsen, bokfördes nämligen för sjunde och femte plats.

– Jag är glad att jag blev tillfrågad om att få göra ett inhopp i mästerskapet och har verkligen haft roligt den här helgen, menade Björk, som nu tar sikte mot sin internationella satsning i WTCR.

Seger för prinsen

Prins Carl Philip var tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Hans comeback blev lyckosam. I det första racet slutade han på nionde plats vilket gav seger i Masters Cup – klassen för förare över 40 år – när favorittippade konkurrenter som Magnus Öhman, Christoffer Bergström och Thomas Karlsson tvingades kasta in handduken.

I det andra racet körde prins Carl Philip till sig en ny niondeplats. Den räckte till tredje plats i Masters Cup bakom Öhman och Karlsson, som båda fick revansch för nollorna tidigare under dagen.

– Fredagens testpass var en besvikelse, kvalet bättre och dagens seger och tredjeplats pricken över i på en bra premiärhelg. I det första heatet körde jag mer med hjärnan än hjärtat och kände att jag inte behövde pressa mig. Och det var skönt. I det andra blev det lite bökigare med lite kontakt. Det är spännande ibland, säger prinsen och ler.

Foto: Micke Fransson/teambild.se