Racing

Intensiv racing med Legends i Falkenberg

Som vanligt var det Legends som stod för den stora underhållningen vid Västkustloppet i Falkenberg. Det var täta spännande race med många omkörningar och även en del krascher…

Mads G Larsen, Marcus Lundström och Magnus Yxsjö Andersson hade en mycket spännande kamp i B-Finalen, där de till sist gick i mål i nämnda ordning. Om publiken tyckte att B-Finalen var spännande så var det inget mot vad som väntade i A-finalen! Det började direkt i starten med att bröderna Lennartsson krokade ihop och flög av banan. Som av ett mirakel var det endast Per Danielsson som drogs med i kaoset, resten kunde passera obemärkt med endast några små blessyrer. Heatet rödflaggades direkt medan man bärgade bort Lennartssons bilar. De kunde kliva ur sina bilar för egen maskin. Heatet startades om och nu började en gastkramande klappjakt. Bilarna låg tätt tätt tätt och jagade varandra och bytte positioner. Vid ett tillfälle blev det lite för trångt in i första kurvan och Oskar Frost fick en ordentlig flygtur som slutade i sandfållan. Han kunde kliva ur bilen och vinka till publiken som gav stående ovationer. Hetsjakten fortsatte, några var lite för ivriga och körde om under gulflagg varför flera straff delades ut. När resultatlistan till sist fastställdes stod Linus Björkman som segrare före Micke Nyman och Jimmy Jacobsson.

Söndagen bjöd på två nya race, som dock var aningen mindre spännande än gårdagens race, framför allt var det färre incidenter. Alexander Björk vann B-Finalen före Mads G Larsen och Magnus Yxsjö Andersson. Linus Björkman fullbordade sin fina helg med ännu en seger i A-finalen före Micke Nyman och Jimmy Jacobsson. Eftersom Björkman tog sin första seger i Legens igår åkte rakkniven fram och skägget försvann! Björkman blev även bästa junior. Jacobsson blev bästa Rookie och Kim Schmidt Petersen blev bästa senior. 

Text och foto: Bengt-Åce Gustavsson, racefoto.se