Racing

Lundqvist körde starkt race från pole på Gateway

Linus Lundqvist fortsatte att stärka sina aktier i jakten mot Indy Lights-titeln med en ny pallplats i lördagens race på World Wide Technology Raceway, där han från pole position ledde 71 av 75 varv men till slut fick se sig passerad i kampen om segern.

FotoPenske Entertainment.

Lundqvist gick in i helgens tävlingar på den så kallade Gateway-ovalen stärkt av en seger senast på gatorna i Nashville, och fortsatte på den inslagna vägen med säsongens sjunde pole position – tillika Tyresö-sonens allra första på en oval.

Lundqvist kontrollerade sedan lördagens race från spets nästan hela vägen från start till mål, ständigt pressad av australiensaren Matthew Brabham.

Efter att ha anfört fältet i 71 av loppets totalt 75 varv fick Lundqvist emellertid snöpligt se sig passerad av Brabham bara minuter från mål. En bitterljuv andraplats, bara sex tiondelar från segern, innebar dock att Lundqvist fortsätter att utöka sin ledning i Indy Lights-tabellen.

– Det är lite blandade känslor idag, men på det stora hela är jag absolut nöjd med den här helgen, säger Linus Lundqvist. Jag har tagit min första pole position på en oval, vilket betyder mycket. Det är klart att det svider att förlora segern fyra varv från mål när man lett från start, men samtidigt är det här ett otroligt bra resultat för mästerskapet.

Med bara tre race kvar att köra har Lundqvist nu drygat ut sin ledning i sammandraget till 108 poäng över nye tvåan Brabham. Totalt återstår 162 poäng att köra om under årets säsong. 

– Vi kommer allt närmare det riktigt stora målet, avslutar Linus Lundqvist. Nu har vi skaffat oss ett riktigt, riktigt bra läge inför de sista racen. Det är där mitt fokus kommer att ligga nu.

Indy Lights-säsongens näst sista deltävling körs i Portland, Oregon, den 2-4 september. Finalen, där dubbla lopp ska köras, äger rum en vecka senare på Laguna Seca i Kalifornien.