Racing

Indycar-test säkrat för Lundqvist

Linus Lundqvist har säkrat medalj i Indy Lights 2021 och kommer att belönas med ett eftertraktat test i USA:s största formelbilsserie, INDYCAR, nästa månad.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Lundqvist körde hem två nya pallplatser i säsongens näst sista deltävling för Indy Lights på Laguna Seca i Kalifornien i helgen, där han slutade tvåa respektive trea i de två race som kördes.

Därmed står det redan nu klart att Tyresö-sonen slutar trea totalt i mästerskapet under sin första Indy Lights-säsong, med finalen på Mid-Ohio Sports Car Course fortfarande kvar att köra.

Lundqvist säkrar därmed ett av de test som INDYCAR-organisationen tillhandahåller till topp tre i Indy Lights, i syfte att utvärdera morgondagens stjärnor.

Testet kommer att äga rum på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway – där Linus Lundqvist vann från pole position i Indy Lights tidigare i år – den 29 oktober. Teamet i fråga kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

– Det känns fantastiskt att kunna blicka fram emot mitt första INDYCAR-test, säger Linus Lundqvist. I vanliga fall spelar det mindre roll om man blir trea, fyra eller femma i ett mästerskap, men här är det betydelsefullt på riktigt. Det är en stor chans, en möjlighet att verkligen ta steget in bland INDYCAR-teamen. Det ska bli riktigt häftigt att få göra ett ordentligt test i ett sådant monster till bil! 

I och med helgens två podiumbesök på Laguna Seca har Lundqvist nu stått på pallen totalt tio gånger under 2021, varav två har varit som segrare. 22-åringen anförde Global Racing Group with HMD Motorsports-teamets attack i Race 1 på lördagen, då han blev tvåa bakom Andretti-stallets Kyle Kirkwood, och avrundade sedan med en tredjeplats i Race 2.