Rallycross

Kristoffersson vann Riga

Äntligen kom den efterlängtade segern för Johan Kristoffersson, och teamets oturssvit är bruten.
– Vi har jobbat så hårt i år, och varit nära att vinna så många gånger. Så det känns riktigt bra för mig, Johan och hela KYB EKS JC att äntligen få sätta segern, säger teamchef Joel Christoffersson.

Foto: Jan Kåre Rafoss / Tom Banks

Fjärde och femte deltävlingarna av FIA World Rallycross Championship (rallycross-VM) har precis avslutats i lettiska Riga. För KYB EKS JC avslutades helgen på topp med en seger, samtidigt som teamet klättrar i tabellen och tightar in avståndet.

Under helgens andra tävling kunde Johan Kristoffersson äntligen ta säsongens första seger. Efter en andraplats i grundomgången och seger i semifinalen kunde han korsa mållinjen som vinnare i finalen. Även helgens första tävling var inledningsvis en succé, och Kristoffersson segrade i både grundomgången och semifinalen. Men i finalen fick tävlingen ett abrupt slut. Efter en kanonstart gjorde en smäll bakifrån att han snurrade av banan. Incidenten kostade både tid och skadade bilen – och han slutade femma i tävlingen. Trots missödet i lördagens final plockar han viktiga mästerskapspoäng, som gör att han klättrar till en tredjeplats i World RX och tar in 8 poäng på Timmy Hansen samt 15 poäng på Kevin Hansen.

Foto: Jan Kåre Rafoss / Tom Banks