Rallycross

Hedström klar för VM i Höljes

Får drömchans för Grönholms GRX-SET World RX Team.

Peter Hedström stod utan bil till Höljes för en vecka sedan. Nu har han tillsammans med sina sponsorer skapat sin livs möjlighet i vår VM-deltävling på hemmaplan i augusti. Hedström tar klivet in i hetluften i VM tillsammans med Marcus Grönholms team.

Planerna på att utöka teamet med ännu en bil har funnits en tid hos teamet, men när allt ställdes på sin spets så fanns det inte så värst många VW Polos som höll måttet utan att uppdateras. Peter började tillsammans med sina sponsorer att kolla i ett bredare perspektiv, sen gick det kvickt med inköpsplanerna.

– Jag lovade Michalak min EM-plats i Höljes i min bil, så jag stod utan och sen kom den här diskussionen med en sponsor som tyckte vi skulle skaffa en extra bil till Höljes, jag kontaktade Marcus, sen gick allt snabbt, berättar Peter Hedström.

Peter sticker inte under stolen med att det alltid varit en dröm att sitta i en grym värstingbil på hemmaplan. Nu blir drömmen sann tack vare fint samarbete med sponsorer och finansiärer. Tillsammans med GRX-teamet och Hedströms egna tekniker, kommer Peter till start i en värsta sortens Hyundai i20, en bil som förra året kördes av Timur Timerzyanov i VM.

– Vi förhandlade in att GRX-teamet ska hjälpa till med bilen i Höljes och kommande tävlingar, vi kommer väl förberedda och jag är med för att fightas i toppen, menar Hedström.

Hedström är klar för minst två VM-deltävlingar i Hyundai och sponsorjakt pågår för att även få till en uppvärmning inför Höljes.

– Jag försöker få till en start i Arvika på SM och RallyX-finalen, det blir ett fint test inför Höljes, menar Peter.

På sätt och vis sluts nu cirkeln, Marcus Grönholm hoppade in och vann med Ford i Höljes för 13 år sedan, då med Peter och Andreas Eriksson som teamkollegor. Nu är det Peter som sadlar upp i Marcus team, tillsammans med Marcus son Niclas och Kristian Szabo.

– Peter känner ju banan väl, trivs han bara med bilen och får till starterna kommer han kunna överraska, han har alltid varit snabb, säger Marcus Grönholm.

Några teamorder då om Hedström visar sig snabb?

– Neej då, alla i teamet får åka så bra de kan så får den bäste vinna, skrattar Grönholm.

Hedström själv rankar denna enskilda satsning som sin bästa i karriären.

– Det är den största och bästa chansen man kan få, menar Peter Hedström.