Rallycross

Ekström missade finalen på Spa

Före detta världsmästaren Mattias Ekström lade rallycrosshjälmen på hyllan efter fjolårets säsong och i samband med det köpte JC Raceteknik teamets två Audi S1 Supercars från 2016. Den här helgen återvände Ekström till sin världsmästarbil under ett tillfälligt inhopp.

Foto: Jan Kare Rafoss

Det bjöds på blandade resultat med många tighta starter. I semifinalens start hamnade han i en däcktrave, och slutade på grund av det på tionde plats i tävlingen.

-Det kändes som en återförening med bilen och killarna och vi hade otroligt kul, säger Mattias Ekström. Självklart vill man ha ett bra resultat, men jag tycker den här banan var väldigt svår, så det var inte lätt. Men vi hade ändå väldigt roligt. Jag tycker att Joel har haft en bra shakedown för sitt team innan säsongsstart. Jag hade väldigt roligt. Vi testade lite, hade några bra starter och jag gjorde några misstag. Jag var lite i mitten och slogs, vilket var ganska trevligt eftersom jag lärde mig saker du inte märker när du ligger i täten. När du ligger mitt i klungan, kör alla som om det inte finns någon morgondag. Det är rätt coolt.

-Att få göra det här inhoppet i World RX tillsammans med Mattias, som är en så erfaren och duktig förare, har varit väldigt roligt, säger Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik. Det var synd att vi inte nådde finalen, men det är rallycross. Trots tuffa starter och kurvor visade vi att vi hade farten.

Foto: Jan Kare Rafoss