Racing

Stadig förbättring för Henning Enqvist på Monza

Henning Enqvist uppvisade en positiv trend under helgens European Le Mans Series-tävlingar på Monza-banan i Italien och avrundade söndagens 4-timmarsrace med en bra avslutande stint.

FotoHenning Enqvist Racing

Enqvist slutade säsongens andra ELMS-deltävling på 14:e plats i huvudklassen LMP2, där han tillsammans med Algarve Pro Racing-kollegorna Tacksung Kim (KOR) och James French (USA) införskaffade ytterligare nya värdefulla erfarenheter inför framtiden.

Enqvist – som valt en spännande alternativ karriärväg och positionerat sig i internationell sportvagnsracing med målet att en dag vinna det stora 24-timmarsloppet i Le Mans – fick liksom i premiären ta målflagg i Algarve Pro Racings bil #31 och avslutade racet på Monza med sin mest konkurrenskraftiga stint på hela helgen.

Slutresultatet kompromissades emellertid av en tyngre inledning på racet där Kim och French tappade sammanlagt tre varv på täten. Segern tillföll G-Drive Racing-trion Roman Rusinov (RUS), Job van Uitert (NED) och Norman Nato (FRA).

FotoHenning Enqvist Racing