Racing

Henning Enqvist tar målflagg i ELMS-premiären

Henning Enqvist, tillsammans med förarkollegorna James French (USA) och Tacksung Kim (KOR), slutade på 12:e plats i säsongspremiären för sportvagnsmästerskapet European Le Mans Series (ELMS) på franska Circuit Paul Ricard.

Trion – som kör bil #31 för Algarve Pro Racing i ELMS-seriens huvudklass LMP2 – klassificerades tre varv efter täten efter fyra timmars körning i strålande vårväder, och var därmed två placeringar före teamkamraterna i APR-teamets bil #25.

Henning Enqvist anförtroddes med majoriteten av körningen i #31 efter att ha uppvisat bra fart på de föregående träningarna, och var också den som förde bilen över mållinjen. Han hade då suttit bakom ratten i nästan exakt två timmar i farter på 300 km/h.

Kim tog hand om den inledande stinten och körde i 40 minuter, medan French tog plats i förarsätet i en timme och 20 minuter innan han alltså sedan växlade över till Enqvist som avslutade racet.

– Rent resultatmässigt inte den premiär vi hade hoppats på, säger Henning Enqvist, men nu är vi i alla fall igång och vi vet vad vi behöver förbättra. Det var viktigt att vi fick ta målflagg och att vi fick den här genomköraren. Jag körde två timmar i full tävlingsfart och kände inte av några fysiska problem, så det var ett skönt besked att få inför resten av säsongen. Vi har en del att jobba på innan vi är där vi vill vara, men det är bara att ta det steg för steg och fortsätta borra ner huvudet.

Premiärsegern gick till Dragonspeed-stallet, där Henrik Hedman – fältets andre svensk – för andra gången i karriären fick kliva upp överst på ELMS-pallen. Hedman delade segerbilen med Ben Hanley (GBR) och James Allen (AUS).

Totalt kom hela 41 bilar till start på Paul Ricard i helgen, varav 18 i LMP2-klassen.

Nästa ELMS-race, det andra av totalt sex på årets kalender, körs på italienska Monza den 10-12 maj.