Racing

Monzas långa rakor nästa för Henning Enqvist

Redan har en månad gått sedan European Le Mans Series (ELMS) drog igång på Paul Ricard-banan i Frankrike. I helgen fortsätter det europeiska sportvagnsmästerskapet sin turné med deltävling nummer två på klassiska Monza, och Henning Enqvist kommer till start med erfarenheten från en lärorik premiär.

Foto: Henning Enqvist Racing

Enqvist är redo för en ny batalj i Algarve Pro Racings ORECA 07-Gibson, som han delar med koreanen Tacksung Kim och James French från USA.

Säsongsupptakten på Paul Ricard bjöd på en 12:e plats för trion, som tävlar i ELMS-seriens huvudklass LMP2, och inför helgens äventyr i Italien är siktet nu ställt mot topp tio.

Autodromo Nazionale Monza är den snabbaste banan på kalendern, känd för sina långa rakor och höga topphastigheter. Monza är också det traditionsenliga hemmet för Italiens Grand Prix i Formel 1 och, byggd 1922, den näst äldsta banan i världen som fortfarande är i bruk (näst efter Indianapolis i USA).

Henning Enqvist spenderade tillsammans med sitt team en testdag på just Monza igår onsdag; en dag präglad av regn. Väderprognoserna för helgen utlovar fortsatt instabilt väder i regionen, med en markant risk för nederbörd under framför allt lördagen.

Mycket talar dock för att söndagens race (med start kl. 12.00) i alla fall kommer att äga rum i goda förhållanden. Loppet sträcker sig, som alltid i ELMS, över fyra timmar och streamas LIVE i sin helhet på www.europeanlemansseries.com

Foto: Henning Enqvist Racing