Racing

Fortsatta framsteg för Henning Enqvist i ELMS

Henning Enqvist var nöjd med de framsteg som gjordes vid helgens European Le Mans Series-tävlingar på Circuit de Barcelona-Catalunya, där svensken satte den snabbaste varvtiden av Algarve Pro Racing-teamets samtliga sex förare.

Foto: Henning Enqvist Racing

Enqvist, som delar bil med Tacksung Kim (KOR) och James French (USA) i en av Algarve Pro Racings två ORECA-prototyper, satte ekipagets snabbaste varv i lördagskvällens fyratimmarsrace i Barcelona.

Enqvist var också snabbare än någon av förarna i teamets andra bil, som delas av Andrea Pizzitola (FRA), Olivier Pla (FRA) och John Falb (USA).

De två Algarve Pro Racing-bilarna slutade på sjätte (Pizzitola/Pla/Falb) respektive 12:e (Enqvist/Kim/French) plats. Enqvists bil tappade en del tid i samband med ett misslyckat depåstopp, men genomförde i övrigt loppet utan problem.

Segern i Barcelona tillföll G Drive-stallets Roman Rusinov (RUS), Job van Uitert (NED) och Jean-Eric Vergne (FRA) – den senare direkt influgen från New York där han nyligen tog hem elbilsmästerskapet Formel E för andra säsongen i rad.

Nästa deltävling i European Le Mans Series körs på brittiska Silverstone den 31 augusti.

Foto: Henning Enqvist Racing