Racing

Joel Eriksson blickar framåt efter motig helg

Joel Eriksson hade en helg att glömma när DTM-serien gästade holländska Assen för säsongens femte deltävling.

Foto: BMW Motorsport.

Den skånske BMW-föraren fick förvisso en bra start på den klassiska MotoGP-banan under fredagens fria träning, men led sedan av tekniska problem under de båda efterföljande tävlingsdagarna.

Eriksson kom i mål på 16:e plats i det första av helgens två heat, som kördes i regn, i ett lopp där vindrutetorkaren på hans BMW M4 DTM tidigt gick sönder och kraftigt reducerade sikten i det ogästvänliga vädret.

Under söndagen sken solen på nytt över Assen, som debuterade på DTM-kalendern den här helgen och stod värd för ett välbesökt arrangemang. För Erikssons del skingrades emellertid inte otursmolnen; istället tvingades han bryta helgens avslutande race efter ett motorras åtta varv från mål.

Eriksson såg vid tillfället för haveriet ut att kunna gå mot ett poänggivande topp tio-resultat, trots att motorproblemen manifesterat sig redan från start.

– En helg att glömma, konstaterar Joel Eriksson. Det första racet blev inte alls som vi hade hoppats. Dels var det extremt svårkört på grund av sikten, och dels gick vi ut på fel däcktryck på den andra stinten efter depåstoppet och hade inte en chans. Idag (söndag) kände jag redan i kvalet att motorn inte gick rent, och till slut bara small den när jag kom nerför huvudrakan några varv från mål. Verkligen inte vår helg, men sådan är den här sporten ibland. Vi kommer tillbaka starkare på Brands Hatch.

Marco Wittmann (BMW, Tyskland) och Mike Rockenfeller (Audi, Tyskland) delade på segrarna i helgens två race i Assen.

Joel Eriksson ligger trots helgens uteblivna resultat kvar på tionde plats i DTM-tabellen, som leds av Audis René Rast (Tyskland).

DTM-säsongen fortsätter närmast på brittiska Brands Hatch den 10-11 augusti.

Foto: BMW Motorsport.