Racing

Joel Eriksson kniper poäng i motig DTM-premiär

Joel Eriksson fick inte den premiär han hade hoppats på när DTM-säsongen 2019 drog igång på Hockenheim i helgen, men kunde i alla fall sätta in en poäng på kontot efter en tiondeplats i söndagens avslutande race.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Eriksson, som i år gör sin andra DTM-säsong, hölls tillbaka av tekniska problem på sin BMW M4 DTM i fredagens fria träning och förlorade därmed dyrbar tid i arbetet med att optimera bilen för det kraftigt omarbetade tekniska reglemente som trätt i kraft under 2019.

Den 20-årige skåningen lyckades ändå kvala in som nia – precis mitt i fältet – till båda helgens två race, som han sedan fullföljde med en 13:e respektive 10:e plats som facit.

Tiondeplatsen i söndagens Race 2 levererades efter en dragracing-liknande sprint ut ur den allra sista kurvan; en sprint där Eriksson med ynka tre hundradelars marginal lyckades klämma sig förbi Aston Martin-föraren Jake Dennis och lägga beslag på den sista mästerskapspoängen.

Helgens två race vanns av Marco Wittmann (BMW) respektive René Rast (Audi). Premiärtävlingarna på Hockenheim präglades av omväxlande väder som ytterligare försvårade omständigheterna, med intensivt regn under lördagen följt av betydligt bättre – men fortsatt kyliga – förhållanden på söndagen.

-Ingen höjdarhelg helt enkelt, det är bara att konstatera, säger Joel Eriksson. Självklart hade jag hoppats på mycket mer, men vi hamnade på bakfoten direkt i fredags och sedan återhämtade vi oss aldrig från det. Bilarna är fortfarande väldigt nya och det här blev lite som en test för min och vår del. Vi var inte tillräckligt snabba den här gången och slet för hårt på däcken. Vi har en del att jobba på inför nästa race. Samtidigt vet jag att vi har kunnandet som krävs för att vända snabbt på detta, så det är bara att borra ner huvudet, se till att få en mer problemfri helg nästa gång, och börja fightas uppe i toppen.