Racing

Joel Eriksson klar för fortsättning i Formel E

Joel Eriksson får fortsatt förtroende i världsmästerskapet för elbilsracing, ABB FIA Formula E World Championship (”Formel E”), och kommer att ställa upp i New York City E-Prix.

Foto: Spacesuit

Deltävlingen i New York är en av de absolut mest statusfyllda på kalendern, och körs på en centralt belägen bana i Brooklyn med såväl Frihetsgudinnan som nedre Manhattan som kuliss.

23-årige Eriksson debuterade i Formel E i samband med den senaste tävlingen i mexikanska Puebla, där han ersatte schweizaren Nico Müller hos det amerikanska teamet DRAGON / PENSKE AUTOSPORT. Eriksson avrundade helgen i Mexiko som den bäst placerade av stallets två förare i det avslutande Race 2.

Inför teamets viktiga hemmatävling i USA får Eriksson nu alltså fortsatt förtroende i bil #6, och en ny möjlighet att bygga vidare på den lovande debuten i Puebla.

– Jag är väldigt glad över att få ännu en chans att bevisa vad jag kan i Formel E, säger Joel Eriksson. Tack till teamet för förtroendet. Vi arbetade bra tillsammans i Mexiko, och jag utvecklades för varje pass. Det känns otroligt stort att få den här möjligheten att köra ett, och till och med två, VM-race mitt i självaste New York. Det blir en oerhört prestigefylld tävling, av uppenbara skäl.

Foto: LAT