Rally

PG hyr Fiesta R5 till Kolsvarundan

Dubble juniorvärldsmästaren PG Andersson kommer till Kolsvarundan! Allt för att utmana om segern med en Ford Fiesta R5 när Rally-SM fortsätter i Köping.

Per-Gunnar Andersson är ”PG” med hela rallyvärlden efter sina två JVM-titlar.
Nu återvänder han till SM för att försöka vinna Kolsvarundan,
tio år efter att han senast gjorde det. Foto: Annemo Friberg

Svenskt mästerskap i rally är hetare än någonsin. Arvikas Johan Kristoffersson, dubbel världsmästare i rallycross, är grymt giftig också i rally och har två delsegrar så här långt. Stenhårt motstånd bjuder Patrik Flodin, Ilsbo, och det är han som leder huvudklassen med sin Skoda Fabia R5. Detta sedan Kristoffersson tvingats bryta i Älmhult då han slog i en sten med sin VW Polo R5.

När SM fortsätter med Kolsvarundan den 17 augusti blandar sig Per-Gunnar ”PG” Andersson i leken. Som junior tog han två JVM-titlar och för tio år sedan totalvann Årjängsföraren tävlingen i Köping. Den bedriften tänker han försöka upprepa, och återigen har han co-drivern Anders Fredriksson till hjälp i högerstolen.

– Det ska bli riktigt fränt! Nu sedan jag provat en R5:a vet jag att det är en bil med stor potential, så vi går för seger, säger PG.

Bilen han ska köra ägs av GN Motorsport i Skåne och är en Ford Fiesta R5. Så sent som för bara några veckor sedan vann PG den prestigefyllda backtävlingen hemma i Årjäng i hårt motstånd, med nytt backrekord. Då i en Skoda Fabia WRC.

– Det visar att vi har farten och att vi firar lite av jubileum i Kolsva är extra roligt. Det skulle verkligen sitta fint med en ny vinst!

Att dubble juniorvärldsmästaren PG Andersson fortfarande har farten i kroppen visade han med skärpa i backtävlingen hemma i Årjäng. Då körde han en Skoda Fabia WRC och satte till publikens glädje backrekord. När Rally-SM fortsätter med Kolsvarundan tänker han utmana med en Ford Flesta R5. Foto: Annemo Friberg