Rally

Jakobsson fjärde föraren i GK Door Team Sweden

SMK Nyköpings rallyförare Micael Jakobsson blir den fjärde föraren i rallysatsningen GK Door Team Sweden. Jakobsson är tillsammans med en annan Nyköpingsbo, ”Chribbe” Haglund, stark man bakom det nybildade teamet.

Micael Jakobsson, SM-silvermedaljör i grupp N 2017, kommer att tävla i kungaklassen R5 i Sprint-SM säsongen 2023.

– Målsättningen är att ta en SM-medalj åtminstone på asfalt eftersom det är ett underlag som passar mig, förklarar Micael Jakobsson, som debuterade i rally så sent som 2015. Säsongen därpå satt han i en fyrhjulsdriven bil. En bil som han sedermera körde hem sin SM-medalj med 2017.

Micael Jakobsson kommer att dela tävlingsbil, en VW Polo med asfaltssetup, med en ännu inte annonserad förare i GK Door Team Sweden.

Hans kartläsare är rutinerade småländskan Nellie Karlsson.

Med Micael Jakobsson presenterad har hårdsatsande GK Door Team Sweden presenterat fyra av sju förare i nationalsporten rally inför säsongen 2023; Tim Liljegren, Christoffer ”Chribbe” Haglund, och Patrik Hallberg.

Micael Jakobsson, SMK Nyköping, GK Door Rally Team.