Rally

PG Andersson mästare efter finalseger i Rally-SM

PG Andersson och kartläsaren Anders Fredriksson tog SM-guld i klassen Trimmat 4WD när Rally-SM under lördagen körde final i Sandviken. Utmanaren Mattias Adielsson kunde emellertid vara något snabbare än PG, men två starka tider på rallyts inledande två sträckor la grunden för Andersson och Fredrikssons tredje raka seger i Rally-SM och ett SM-guld för den tidigare Juniorvärldsmästaren.

PG Andersson & Anders Fredriksson, Svenska Mästare Trimmat 4WD. Foto: JCrallypics

– Det var skönt, säger PG Andersson efter målgång. Det känns fantastiskt kul att stå här som mästare efter en tuff start på säsongen. Men året löpte på bra och det blev bra tillslut. Det har vart tufft motstånd hela året och fighten med Mattias har var bra. Vi har kört stabilt hela säsongen.

– Vi har gjort allt vi kunnat, och vi offrade allt idag. Vi är supernöjda, men det räckte inte till, säger Adielsson som tar en silvermedalj i årets SM.

Pontus Lönnström och Stefan Gustafsson blev dubbla guldmedaljörer i Otrimmat 2WD och Junior-SM Otrimmat när de i Sandviken tog sin tredje seger i årets SM. De var snabbast på samtliga sträckor och därmed är Pontus Svensk Mästare för tredje året i rad. Bakom Lönnström var det en hård kamp om andraplatsen mellan Victor Hansen och Willian Binbach, där Binbach tillslut blev tvåa.

– Det känns jätteskönt, vi har haft en bra tävling och har vunnit alla sträckor två tävlingar i rad nu. Det känns fantastiskt att få ta SM-guld för tredje säsongen i rad,säger Lönnström.

Pontus Lönnström & Stefan Gustafsson, Svenska Mästare Otrimmat 2WD & JSM Otrimmat. Foto: JCrallypics.

Redan klara Svenska Mästaren i Trimmat 2WD, Patrik Flodin och Göran Bergsten, fortsatte på den inslagna vägen och tog sin fjärde raka seger genom att vinna Rally Bilmetro. Tom Kristensson, som i år kör Junior-VM, tog andraplatsen i sitt inhopp före Jonas Åkesson. Hampus och Pontus Jakobsson, som redan säkrat guldet i Junior-SM Trimmat blev fyra i finaltävlingen.

– Allt har funkat kanon. Vi trivdes fantastiskt bra på vägarna här i Sandviken, och det är nog den tävlingen i år där det funkat bäst. Nu är det riktigt roligt med rally, så det blir en fortsättning i Volvon även nästa år, hälsar Flodin.

Patrik Flodin & Göran Bergsten, Svenska Mästare Trimmat 2WD. Foto: JCrallypics.

Kristoffer Karlsson har hela året haft hårda fighter med Jari Liiten i klassen 4WD Övriga, och även om Jari var klar mästare redan innan finalen så fortsatte kampen in på sista sträckan i Rally Bilmetro. Där kunde Kristoffer gå om Jari, och därmed tog Kristoffer sin andra raka seger och ett SM-silver.

– Vi har haft en kanonsäsong, och det har vart jätteroligt. Vi har haft grymma fighter med Jari varje tävling, säger Kristoffer.