Rally

Tredje raka SM-segern och och SM-guld – tack vare Fancluben

Fjolårets Svenska Mästare i R5/trimmat 4wd, Patrik Flodin, Ilsbo MK, och hans co-driver Göran Begsten, Forshaga MC, skulle egentligen lägga hjälmen på hyllan i år. Det deklarerade de under årets Bilsportgala, men deras Fanclub ville annorlunda.

Foto: Janne Ljungberg

Redan under Bilsportgalan började planer smidas bakom Patrik och Görans rygg. Björn Engström erbjöd sig att låna ut sin potenta Volvo Grupp H och vännerna såg till att börja jaga in pengar.

Inför årets första SM-deltävling stod de på startlinjen och kunde idag säkra SM-guldet i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen efter seger i tre raka SM-deltävlingar.

De vann samtliga sträcksegrar idag i East Sweden rally och i och med att de även vann Powerstagen är deras SM-poäng ointagliga. De vann sin klass med 38,0 sekunder ner till tvåan Hampus Jakobsson.

– Vi är så jäkla glada och tacksamma att Björn Engström, våra sponsorer och vår Fanclub gav oss den här möjligheten. Det har varit jäkligt roligt att sladda med den här potenta Volvon och inte ha kniven mot strupen, säger Patrik.

Göran Bergsten håller med.

– Vi är båda så glada för att Björn lät oss låna bilen. Jag tror att farten i fjol när vi körde mot Johan Kristoffersson gjorde oss ännu ett strå vassare. Vi har bara förlorat tre sträckor i år och har bara kunnat åka och njuta. Allt har klaffat, vi har haft bra timing, satt noterna och haft kul i bilen, säger Göran.

Det här är tredje SM-guldet i rad för killarna. 2017 vann de trimmat 2wd med en BMW, i fjol i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen (R5) och i år vann de lite smått sensationellt den trimmade tvåhjulsdrivna klassen med en Volvo.

SM-finalen körs 19 september i Sandviken.