Rally

Flodin och Bergsten rejält revanschsugna

Patrik Flodin och Göran Bergsten imponerade i fjol med sitt höga tempo i sin Volvo Grupp H under rally-SM och såg länge ut att oslagna gå mot fjärde raka SM-guldet. Men ett motorhaveri tvingade dem att kasta in handduken och de fick se mästerskapstiteln segla iväg. I år är de tillbaka rejält revanschsugna.

Foto: Annemo Friberg

– Jag är riktigt taggad efter besvikelsen ifjol. Men vi fick ett sånt otroligt stöd av publiken, så det var länge sedan jag var så här taggad inför en säsong. Vi har testat och både bilen, motorn och körningen känns riktigt bra, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, är tillbaka i årets rally-SM och rejält revanschsugna. De kör även i år i klassen nationella 2 wd med den potenta Volvo Grupp H-bilen. Efter motorhaveriet i fjol var stödet stort för duon. Bland annat startades en spontan Facebook-insamling för den nya motor som nu sitter i:

– Vi är riktigt sugna och redo för att bjuda tillbaka till alla som hjälpte oss till start i SM-finalen i fjol. Nu kör vi för dem igen, säger Göran.

North Rally inleder SM-säsongen i Boden, 7-8 januari, med 53 startande i rallyt och i Nationella 2 wd-klassen där Patrik och Göran kör är det 21 ekipage anmälda. Rallyt består av åtta sträckor som tillsammans är 123,03 km. Med transporterna inräknade är SM-premiären totalt 355,00 km.

– Det var länge sen jag körde på snö, men jag gillar det verkligen. Jag är riktigt sugen på ett vinterrally nu och är rejält revanschsugen, säger Patrik.