Rally

Flodin och Bergsten vann SM-premiären med över minuten

Patrik Flodin och Göran Bergsten kammade hem segern i klassen nationella 2 wd med över minuten när rally-SM inleddes i ett kylslaget North Rally i Boden.

– Förutom den lite jobbiga inledningen när framrutan isade igen, har vi haft riktigt kul i bilen. Jäkligt skön inledning på säsongen, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, kom till start rejält revanschsugna efter fjolårets missade SM-guld.

– Det var lite skakigt inledningsvis. Vi hade problem med strömbrytaren som tinar vindrutan och på väg ut till andra sträckan igår kväll såg vi ens vägen. Vi var tvungna att stanna och försöka smälta isen med våra bara handflator, säger Patrik.

När man väl lokaliserade den trasiga kontakten var problemet snabbt ur världen.

Patrik och Göran låg inför dagens sex avgörande sträckor på fjärdeplats. De inledde med sträckseger och redan efter dagens andra sträcka, SS4, övertog de ledningen.

– Förutom den lite jobbiga inledningen med framrutan har vi haft riktigt kul i bilen. Det var extra kul att få gå ut och jaga. Både jag och Göran fick anstränga oss och hugga lite bakifrån. Sånna segrar känns lite extra kul. Kul också att få vara med och ge Yokohamas nya vinterdäck en framgång, avslutar Patrik.

De vann klassen, 1:02,0 minuter före Emil Karlsson och 1:21,3 minuter före Oskar Sundell.