Rally

Andersson ser fram mot medaljkamp i Otrimmat 2WD

Klassen Otrimmat 2WD är oftast den jämnaste i SM, där det alltid är minst fem ekipage som kan vinna tävlingarna. Samtliga fem deltävlingar som körts tidigare under året har haft olika vinnare, där Junior-VM föraren Dennis Rådström vann premiären i Ludvika som uppladdning inför VM-rallyt i Sverige. Victor Hansen, Pontus Lönnström, Albin Nordh och Robert Andersson har även vunnit var sin tävling i år.

Just Robert Andersson, som är den enda ickejunior att vinna en deltävling i år, är den som ligger bäst till för guldet i totala Otrimmat 2WD före Hampus Jakobsson som ligger tvåa. Jakobsson leder dessutom juniorklassen knappt före Pontus Lönnström, och en tuff kamp om medaljerna väntar i Blekinge.

– Att få stå högst upp på målrampen är nått extra, säger Robert Andersson som tog sin första SM-seger i karriären i Linköping. Detta betyder extra mycket, vi har kämpat hårt länge och det är så oerhört tufft i klassen år. Men vi har kunnat hålla det tempot utan att göra några misstag.

– Vi har suttit och räknat och kommit fram till att en fjärdeplats räcker för att ta hem SM-guldet i Blekinge. Det är trånga och krokiga vägar med mycket sten i kanterna, så det gäller att hålla sig på vägen och köra taktiskt. Men vi gillar vägarna i Rally Blekinge och har sett fram mot dom hela året, säger Robert som hälsar att bilen gåtts igenom noga inför tävligen.

Poängställning Otrimmat 2WD
1. Roberg Andersson & Carl-Gustaf Karlsson – Peugeot 208 R2: 99 poäng
2. Hampus Jakobsson & Pontus Jakobsson – Peugeot 208 R2: 75,5 poäng
3. Pontus Lönnström & Stefan Gustafsson – Ford Fiesta R2T: 67 poäng

Poängställning Junior-SM Otrimmat 2WD
1. Hampus Jakobsson & Pontus Jakobsson – Peugeot 208 R2: 93 poäng
2. Pontus Lönnström & Stefan Gustafsson – Ford Fiesta R2T: 91,5 poäng
3. Albin Nordh & John Stigh – Renualt Twingo R2: 73 poäng