Rally

Tidemand i estländsk pallkamp

Med den första hellånga dagen av Rally Estland avklarad, befinner sig Pontus Tidemand mitt i en tajt kamp för en åtråvärd pallplacering i WRC 2-klassen.

Foto: @World/Toksport WRT

– Det var lite tricky med att hitta rytmen i morse när tempot är så högt, berättar Pontus. Det blev bättre och bättre för varje sträcka, men jag får nog erkänna att jag kände av att det var ett bra tag sen jag satt i en sådan här rallybil. På eftermiddagen var det som att köra ett helt nytt rally igen, spårigt, uppkört och en annan karaktär på vägarna.

När lördagens 11 sträckor är körda, ligger Pontus och kartläsaren Patrik Barth på fjärde plats, men inte mer än 12,9 sekunder från tredjeplatsen.

– Vi har kul och njuter, både av fighten och av att vara tillbaka i VM. Det är fortfarande en bra bit kvar imorgon och vi förbättrar oss hela tiden. Vi ska göra vad vi kan för att få med oss ett gäng poäng, säger Pontus.