Rally

Karriärens bästa för Oliver Solberg i Rally Belgien

När Oliver Solberg (20) behövde en framgång som mest slog rallyföraren till med en fjärdeplats och karriärens bästa placering i VM-tävlingen Rally Belgium i helgen.

– Det är helt fantastiskt att komma tillbaka på det här sättet och uppnå mitt bästa resultat hittills. Dessutom bidrog vi med bra med VM-poäng till teamet. Jag är otroligt lättad och glad, sa Oliver Solberg.

För två veckor sedan kraschade Hyundai-föraren ur Rally Finland redan på det andra specialsträckan. 20-åringen var mycket bedrövad efter olyckan.

– Det här var en tuff helg på svåra vägar. Min förra asfaltstävling i Kroatien var inte speciellt bra, och efter olyckan i Finland har det varit ett par tuffa veckor. Därför känns det extra bra att nå ett resultat igen.

– Målet för helgen var att köra säkert och riskfritt genom det ena sträckan efter det andra – och slutligen komma säkert i mål. Vi tänkte bara på oss själva och vårt eget race. Det ger självförtroende att kontrollera en sån tävling.

Solberg kom i mål 3.28,5 minuter efter tamkamraten Ott Tänak, som vann säsongens tredje VM-tävling. 1.46,9 minuter blev avståndet till en pallplats.

Inför helgen var femteplatsen i Rally Monza i november förra året hans bästa resultat i WRC-klassen.

Foto: Hyundai Motorsport