Rally

Johansson tog andra raka pallplatsen

17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm tog sin andra raka pallplats i det Slovenska mästerskapet, när han och kartläsaren Julia Thulin från Hörby slutade tvåa i helgens Rally Železniki – den fjärde deltävlingen i årets mästerskap.

Foto: Uroš Modlic / Foto Modlic

– Det känns alltid bra att vara på pallen, och det ger bra poäng i mästerskapet, säger Mille efter målgång.

Trots att Mille och Julia tog sin andra raka andraplats i juniorklassen och slutade 14:e totalt i hela rallyt med över 60 startande ekipage, så var man inte helt nöjda.

– Vi hade inte riktigt den farten som vi ville ha, och jag vet inte riktigt varför. Vi kommer att analysera detta för att komma tillbaka i tempot. Vi fick även problem med intercomen som slutade fungera, så jag hörde inte Julia och hon fick visa svängarna med händerna, fortsätter Mille.

Rally Železniki avgjordes med nio sträckor under lördagen, som mätte runt nio mil. Mille och Julia tävlar i en tvåhjulsdriven Ford Fiesta Rally4 för teamet IK Sport, och efter en bitvis strulig inledning på säsongen var man väldigt nöjda med bilen.

– IK Sport levererade en problemfri bil redan från testet innan tävlingen och hela vägen till mål. Efter de bekymmer vi haft innan, känns detta väldigt bra, säger Julia. Nu finns det en del att arbeta på och analysera, så att vi kan komma upp i det tempot vi haft tidigare och fortsätta vara med och utmana i de resterande tre deltävlingarna.

– Får vi upp den farten som vi hade innan, så ska vi kunna vara med de allra snabbaste och utmana om segern framöver, avslutar Mille.