Rally

Oflyt i VM-genrepet för Solberg

Oliver Solberg visade upp sig med fyra sträcksegrar i Rally Monte-Carlo, men två punkteringar förstörde chansen till en topplacering i genrepet till fighten om VM-titeln.

22-åringen fortsatte att imponera i säsongens första VM-tävling som avslutades i hamnen i Monaco på söndagseftermiddagen.

Tävlingen i Monte-Carlo räknades inte med i mästerskapet för Oliver Solberg, så ett sämre resultat i helgen påverkar alltså inte hans mästerskapssäsong.

Under fredagen tog Skoda-föraren fyra segrar på de totalt sex specialsträckorna med sin Fabia RS Rally2 och höll en fjärdeplats totalt i den näst största klassen. Men dagen efter bjöds på två punkteringar i snabb följd och bara ett reservhjul.

– Det var vårt eget val att bara ta med ett reservhjul. Om vi ​​hade haft två hade det varit bra och vi kunde ha fortsatt tävlingen. Men reglerna är tydliga; du måste ha fyra däck med luft på bilen, sa Oliver Solberg.

Tävlingen tjuvstartade med två specialsträckor i mörker på torsdagen.

– Det var utmanande att hitta komforten och känslan i bilen. Vi gjorde lite ändringar efteråt och i fredags var bilen riktigt fin att köra. Att vinna sträckor är bra, men jag tror att vi fortfarande hade mer i oss. Vi var långt ifrån maxgränsen för vad vi kan prestera.

Solbergs officiella säsongspremiär i WRC2-mästerskapet äger rum i hemmatävlingen Rally Sweden i Umeå den 15-18 februari.

Foto: Oliver Solberg Rally