Rally

Solberg missade pallen med 4,5 sekunder

4,5 sekunder skilde Oliver Solberg från pallen i EM-tävlingen Rally Ungern i helgen. Två punkteringar på lördag kostar cirka en minut och 45 sekunder. Utan dem skulle 19-åringen ha hamnat på en andraplats efter överlägsne vinnaren Andreas Mikkelsen.

På den sista dagen av rallyn tog Solberg nästan 20 sekunder på rival Llarena Efren, men spanjoren försvarade sig med näbbar och klor och behöll tredjeplatsen ända in i mål – även om Solberg vann tävlingens sista sträcka.

– Jag måste säga att jag är nöjd med fjärdeplatsen baserat på hur tävlingen utvecklades för mig. Två oturliga punkteringar kostade mycket tid, men vi kämpade tillbaka i striden om en plats på pallen och lyckades nästan. Känslan med bilen blev bättre och bättre under helgen. Detta var min tredje tävling på asfalt någonsin, och jag lär mig något nytt hela tiden, säger Oliver Solberg.

Han slutade 2.04,8 minuter efter Andreas Mikkelsen till slut. Tvåa blev Gregoire Munster från Luxemburg (1.32.2 min. Bakom). Den svensk-norska rallyföraren var snabbast på två specialsträckor i sin första asfalttävling i en Skoda Fabia Rally2.

– Tävlingen var fruktansvärt svår. Grattis till Mikkelsen och hans team för en stark och övertygande seger.

Den 26 juli debuterade Oliver Solberg i Rally di Roma Capitale asfaltrally och slutade på tredjeplats. I EM-sammanfattningen ligger han fortfarande på andra plats, men tog in mycket på ledaren Alexey Lukyanuk, som slutade 14: e i rallyt efter att ha fått en tidsstraff på lördag.