Rally

Överlägsen Solberg-seger i Wales

Ingen var i närheten att hänga på Oliver Solberg (21) på de walesiska grusvägar i helgen.

Segern i Cambrian Rally var Solbergs 18:e i motorsportskarriären, men den första bakom ratten på ett år, fyra månader och 16 dagar. Förra triumfen kom i det italienska loppet Rally di Alba förra sommaren.

– Enormt roligt att vara tillbaka på toppen av prispallen. Det var länge sedan jag log så brett och hade så roligt i bilen. Ett stort tack till teamet och mina sponsorer som gjorde detta möjligt, säger Oliver Solberg.

21-åringen vann åtta av tävlingens tio specialsträckor. Vid målgång skilde det 1.51,8 minuter till närmaste konkurrent, britten Ruairi Bell. Trean Eamonn Kelly från Irland slutade över tre minuter efter den överlägsna Solberg och kartläsarvikarien Craig Drew.

Han är bland de yngsta vinnarna av tävlingen någonsin, men inte den yngsta. 2006 vann en 17-årig Andreas Mikkelsen Cambrian Rally.

Tävlingen gick på några av de vägar som användes i Rally Storbritannien 2019. Oliver Solberg gjorde sin VM-debut i just den tävlingen. Det var också sista gången som världsmästerskapet i rally besökte de brittiska öarna.

– Jag tycker att de här vägarna är helt unika och att Rally Britain borde återgå till VM-kalendern.

Solberg körde tävlingen i en privat Volkswagen Polo R5. Han fick nyligen besked om att kontraktet med fabriksteamet Hyundai Motorsport går ut efter nuvarande säsong.

Bästa placering i rally-VM är en fjärdeplats från asfaltstävlingen Rally Belgium i augusti.