Rally

Hyundai siktar på pallplats i Rally Sweden

Efter en fostrande inledning av nya hybridkapitlet är Hyundai Motorsport ute efter revansch.

Laguppställningen är oförändrad från Rallye Monte-Carlo med Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja och Oliver Solberg/Elliot Edmondson med uppdrag att säkra teamets första pallplats för säsongen. Då det nästan inte fanns någon snö alls under Rallye Monte-Carlo har alla tre ekipage genomfört rejäla tester i förberedelse och acklimatisering.

Tänak i Monte Carlo. Foto: Dufour Fabien, Hyundai Motorsport GmbH

– Sedan Rallye Monte-Carlo har hela teamet jobbat otroligt hårt för att göra förbättringar på våra hybridpaket och vi ser fram emot bättre prestationer under Rally Sweden, säger Deputy Team Director Julien Moncet. Vi håller fortfarande på att lära oss de nya hybridreglerna och våra tester före rallyt har hjälpt till med att förbereda oss för vintervägarna runt Umeå. Våra tre ekipage vet vad som krävs för att vara konkurrenskraftiga på snö så vi fokuserar all vår energi på att få alla bilar i mål.

Solberg siktar på att glänsa under första rallyt på hemmasnö som fabriksförare med Hyundai Motorsport.

– Till att börja med kommer det bli väldigt känslosamt att köra min första hemmatävling som fabriksförare. Det är något jag har drömt om hela mitt liv. Jag tycker att den nya platsen är ett viktigt steg eftersom det är vad rally behöver för att säkra fantastiska förutsättningar, även om det såklart är tråkigt att flytta från min hemstad, säger Oliver Solberg. Snö och is är mina favoritunderlag så det kommer bli ett väldigt speciellt rally. Du måste vara ganska aggressiv med din körstil, hålla linjen med fronten på bilen men trycka baktill. Det kommer att vara nytt för alla så förberedelserna är mer jämställda och ger mig en möjlighet till en stark helg. Rally Sweden blir en mix av allting: snabba och kurviga vägar, vinterförhållanden, massor av snövallar – och kanske några renar.

Oliver Solberg. Foto: Austral, Hyundai Motorsport GmbH