Rally

Solberg försvarade VM-ledningen i Mexiko

Endast en punktering under fredagen hindrade Oliver Solberg från ytterligare en seger WRC2-klassen i rally-VM i helgen.

Trots det lyckades Solberg köra upp sig till tredje plats i Rally Mexico efter att ha vunnit tio av de 19 avklarade specialsträckorna. Oliver kom i mål 1.06,2 minuter efter teamkamraten Gus Greensmith från Storbritannien. Finnen Emil Lindholm – även han teamkamrat i Toksport WRT – kom tvåa, 33,3 sekunder före Solberg.

Han vann sin första poänggivande VM-tävling för säsongen på hemmaplan i Sverige förra månaden och leder nu WRC2-mästerskapet totalt.

Om inte Oliver hade tappat 1,40 minuter på den åttonde sträckan på grund av en punktering, skulle 21-åringen kunnat slåss om segern i WRC 2-klassen.

– En väldigt rolig tävlingshelg med bra bil och bra fart. Utan punkteringen i fredags vet vi att det kunde ha blivit ett ännu bättre resultat. Jag är otroligt nöjd med att vi lyckades slå tillbaka och komma på pallen, sa Oliver Solberg.

Fyra av tävlingens specialsträckor ställdes in på grund av olyckor som lyckligtvis slutade utan några personskador.

På det näst sista sträckan uppstod ett motorproblem för Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson. Som ett resultat av det fick duon fullfölja tävlingen på tre cylindrar, men lyckades behålla sin pallplats.

Foto: Oliver Solberg Rally