Rally

P-G totalvann Rally Anderslöv när han debuterade med Volvo

P-G Andersson och Anders Fredriksson debuterade med en Volvo Grupp H och gjorde det i ett sånt tempo att de totalvann Rally Anderslöv idag.

– Det här var verkligen superkul. Jag är så tacksam till team Skåab som ordnade det här, det gav mersmak, säger P-G.

Per-Gunnar ”P-G” Andersson,och codriver Anders Fredriksson (båda Årjängs MK) kör i år hela Rally-SM tillsammans med Team Skåab i teamets nya Ford Fiesta R2 från M-sport. Teamchef Stefan Kristensson bjöd i helgen ner killarna till sin hemmatävling Rally Anderslöv som arrangerades av Trelleborgs MK. Han hade hyrt dem en Volvo 240 grupp H-bil under rallyt.

– Jag har aldrig tävlat i en Volvo tidigare, men jag fick provköra den under fredagen. Och jäklar vad bra den gick. Det var verkligen roligt, men det är ett helt annat sätt att köra, så det gäller att ställa om i huvudet, sa P-G med ett skratt efter fredagens provkörning.

Idag var det skarpt läge. P-G och Anders gick ut i ett högt tempo och tog täten i rallyt direkt. De behöll sin ledning ända in i mål efter att ha vunnit sju av rallyts åtta sträckor. Därmed totalvann de sin debuttävling med en Volvo 240.

– Det här var verkligen superkul. Jag satte inbromsningarna bra och behöll farten in i kurvorna och accererationen ut. Jag är så tacksam till teamet som ordnade det här, det gav mersmak. Så supertack alla för en fin och rolig tävling, säger P-G.