Rally

P-G Andersson vann premiären av Grus-SM i Laholm

P-G Andersson värmde tillsammans med Karl-Olof Lexe upp inför grussäsongen i rally med att ta hem segern i Timmerhultsprinten som var premiärtävling i grus-SM.

Foto: Jonas Åkesso

– Det var en riktigt bra genomkörare inför South Swedish Rally med en bra och representativ väg, säger P-G.

Per-Gunnar ”P-G” Andersson (Årjängs MK) kom till start i premiären av grus-SM i Laholm som ett litet test inför South Swedish Rally (18-20 maj) som är gruspremiär i det traditionella rally-SM.

Eftersom Anders Fredriksson var upptagen med annat, satt co-driver Karl-Olof Lexe (Ryds MK) i högerstolen idag i Team Skåabs Ford Fiesta R5a som P-G har till sitt förfogande den här säsongen.

Timmerhultsprinten bestod av en ca 6,2 km lång sträcka som kördes tre gånger. De två första vändorna kammade P-G och Kalle hem segern men fick se sig slagna med 0,3 sekunder på sista vändan.

– Det var en riktigt bra genomkörare inför South Swedish Rally med en bra och representativ väg. Jag tog i lite mer på de två första varven, men tog inga onödiga risker i det sista åker. Då hade det kommit fram lite stenar så jag körde med full kontroll och undvek stenarna för att slippa punktering, säger P-G.