Rally

Flodin och Bergsten oslagbara i årets rally-SM

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och hans co-driver Göran Begsten, Forshaga MC, vann SM-finalen och gick därmed obesegrade genom hela rally-SM 2020 i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.

Patrik och Göran säkrade sitt SM-guld redan under näst sista deltävlingen, men höll trots det upp tempot rejält under SM-finalen i Sandviken idag då Rally Bilmetro avslutade säsongen. De var inte bara snabbast i klassen, utan slog sig in på en tredje plats totalt under första sträckan med sin Volvo.

Rallyt idag kördes på snabba runt grusvägar runt Sandviken där de vann två av dagens tre sträckor. De vann rallyt med 24,7 sekunder före Tom Kristensson och 32,4 före Jonas Åkesson.

– Skitkul rally med snabba vägar, där vi har fått utmana oss själva för att våga hålla upp tempot. Häftigt med så här snabba vägar och där vi verkligen fått känna adrenalinet riktigt pumpa i kroppen, säger Patrik.

Värt att notera är att de bara har bara tappat fyra sträcksegrar totalt under hela SM- säsongen.