Rally

Världsmästarna gör upp i Rally Blekinge

När anmälan till SM-finalen i rally, Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, under onsdagskvällen stängde stod det klart att 82 ekipage kommer till start i tävlingen som drar igång nästa fredag med utgångspunkt från First Hotel Carlshamn.

Foto: JS Motorsport Foto

Arrangörerna, Asarums Motorsällskap och Olofströms Motorklubb, fick en trevlig överraskning när en anmälan från Mattias Ekström trillade in mot slutet. Ekström som vunnit tyska touringcarmästerskapet DTM två gånger, och dessutom blev världsmästare i rallycross 2016.

– Vi tror kampen om segern kommer stå mellan Johan Kristoffersson, Fredrik Åhlin eller Mattias Ekström, säger David Pettersson från arrangörsstaben, som är nöjda med den stora uppslutningen till tävlingen.

– Vi var riktigt oroliga över antalet anmälda i lördags, men nu har det fyllt på efter en förlängning av anmälan. Startfältet är riktigt starkt med i princip hela Sveriges elit, utom redan klara mästaren Patrik Flodin. De kommer få en otroligt utmanande bana på vägar av en annan karaktär än de flesta är vana vid, säger Pettersson.

Förutom kampen mellan världsmästarna Mattias Ekström och Johan Kristoffersson i klassen Trimmat 4WD, väntar tuff kamp om medaljerna i så gott som alla klasser. Inte minst i Trimmat 2WD där först i mål av topp-trion Kristian Johansson, Robin Sandberg och Stefan Alenmalm blir Svensk Mästare.

– Normalt är jag nöjd om jag är topp tre, men i Blekinge går vi all in för segern,säger Alenmalm som kör en Toyota Corolla tillsammans med kartläsaren Ida Bood.

Flera lokala ekipage med chans på framskjutna placeringar finns också med i anmälningslistan. Inte minst Jonas Åkesson från Karlskrona som har bra medaljchanser i Trimmat 2WD, publikfavoriten Christoffer Holmberg i sin Opel Ascona och Mattis Olsson i en fyrhjulsdriven Ford Fiesta.

– Störst chans att överraska totalt har Mattis Olsson som har bra kännedom om vägkaraktären, och börjar bli riktigt snabb i R5-Forden, avslutar Pettersson.