Racing

Bäckmans intar Barcelona

Jessica och Andreas Bäckman är denna helg tillbaka i TCR Europe-mästerskapet efter ett långt uppehåll sedan den senaste deltävlingen i Oschersleben i början av augusti. Denna gång är det Spanien och Barcelona som står som värd för den näst sista deltävlingen i Europaserien. Syskonen från Boden är laddade efter förra helgens inhopp i den tyska serien TCR Germany, där Jessica knep en fin andraplats.

Foto: TCR Europe

Denna helg, 20-22 september, möts 35 av Europas toppförare på den välkända Formel 1-banan Circuit de Barcelona-Catalunya, belägen i närheten av Barcelona i Spanien. Banans anläggning är i toppklass och står som värd för Spaniens Grand Prix i Formel 1 och för många andra stora racingklasser.

Jessica Bäckman slog förra helgen till med sin tredje pallplacering för året, då hon knep en andraplats på favoritbanan Hockenheimring i det tyska mästerskapet ADAC TCR Germany. Nu i helgen siktar hon på att fortsätta den positiva trenden från föregående helg.

– Efter min andraplats förra helgen ser jag verkligen framemot att vara tillbaka och tävla i TCR Europe igen. Dessutom ska det bli spännande att tävla på Barcelona igen då det är den enda banan på kalendern som vi har tävlat på tidigare, säger Jessica Bäckman.

Andreas Bäckman hade en tyngre helg förra helgen på Hockenheimring, men han tar med sig det positiva från förra helgens tävling, speciellt den starka andraplatsen i kvalet.

– Förra helgens race var tuffa för min del, men jag känner att jag har det i mig och jag ser framemot att få komma tillbaka och köra nu i helgen igen, säger Andreas Bäckman.

Den 4,655 km långa banan har en stor variation av kurvor och raksträckor.

– Jag gillar banan i Barcelona, vi körde där även ifjol en tävling och det är en bana som är utmanande och brukar bjuda upp till spektakulära race och många omkörningar, säger Andreas.

Det intensiva programmet för syskonen med tävling förra helgen i Tyskland och nu i helgen i Spanien, gör att de är toppform och känner sig väl förberedda.

– Det känns bra att få komma in direkt till en ny tävlingshelg med en bra helg i bagaget, det tror jag kommer att vara min och Andreas fördel i helgen mot många av våra konkurrenter som inte har tävlat på länge, säger Jessica.