Racing

Belgien nästa för Bäckmans

Jessica och Andreas Bäckman är denna helg tillbaka i TCR Europe-mästerskapet efter ett cirka tre veckors uppehåll sedan den senaste deltävlingen i Paul Ricard i slutet av augusti. Denna gång är det Belgien och Zolder som står som värd för den andra deltävlingen i Europaserien och syskonen Bäckman från Boden är laddade.

Foto: TCR Europe

Denna helg, 11–13 september, möts Europas toppförare på Zolder banan i Belgien, belägen i närheten av huvudstaden Bryssel i Belgien. Banans anläggning är 4011 meter lång och nyligen nyasfalterad och redo för helgens tävlingar. Denna tävlingshelg kommer även att gå samtidigt som VM-serien i TCR (WTCR) som inleder säsongen på Zolder banan.

Jessica Bäckman visade förra tävlingen att farten finns där då hon hade snabbaste tid av alla 24 förare i det första kvalsegmentet Q1, vilket följde upp med otur i racen. Nu i helgen siktar hon på att fortsätta den positiva trenden och visa att farten finns där, samt denna gång även visa vad hon kan i helgens två race.

– Det ska bli spännande att tävla på Zolder banan då det är en ny bana för både mig och Andreas som vi aldrig har tävlat på förr. Det känns bra inför helgen, efter min snabbaste varvtid i Q1 i Paul Ricard, känner jag mig trygg i att farten finns där, nu siktar jag på att få till två bra race till helgen, säger Jessica Bäckman.

Andreas Bäckman slog till med en fjärdeplats som bäst i Race 2 i Paul Ricard efter två tuffa race, nu till helgen siktar han högre.

– Förra tävlingens race var tuffa, men jag känner att jag har det i mig och jag ser framemot att få komma tillbaka och köra nu i helgen igen. Banan verkar rolig och har stor variation av kurvpartier, där jag tror kvalet kommer bli en nyckelfaktor för att lyckas bäst i helgen, säger Andreas Bäckman.