Rally

Över 100 bilar till start i publikfri SM-final

Nästa lördag körs finalen i Rally-SM 2020 i Sandviken. Till start kommer över 100 bilar i Rally Bilmetro som körs utan publik.

Foto: JCrallypics

Det blir tredje gången gillt för Sandvikens Motorklubb som skulle arrangerat premiären av mästerskapet i början av februari, men fick ställa in på grund av för dålig vinter. Ett försök att flytta tävlingen till mars gjordes innan beslut tog att köra tävlingen som final i september, men trots ett struligt år för Sandvikens Motorklubb är förberedelserna för nästa veckas tävling i full gång.

– Jo det känns bra, säger tävlingsledare Kalle Andersson. Det som är kvar är att informera sträckpersonalen i hur vi ska hantera tidkorten nu under corona. Normalt brukar vi samla alla och ha information, men nu åker vi runt till alla klubbar och visar istället. Tävlingsbanan ser bra ut och det känns som det mesta rullar på.

Trots att SM-guldet redan är klart i tre av klasserna så är intresset stort för att köra Rally Bilmetro där över 100 bilar kommer till start, varav 80 tävlar i SM-klasserna.

– Vi är nöjda med startfältet, det känns inte som att det är så många som saknas. Vissa namn som kör VM och sånt hade givetvis vart kul att ha med. Men vi är nöjda, vi siktade på 100 bilar från början, fortsätter Kalle.

Precis som tidigare två SM-tävlingar som körts under hösten så kommer Sandvikens Motorklubb köra Rally Bilmetro utan publik, med hänsyn till pandemin och allas hälsa.

– Tävlingen är publikfri och det måste respekteras. Vi hoppas alla kan sköta det så att de tävlande får fullfölja rallyt. Om det skulle ansamlas publik kan allt blåsas av, och då är det de tävlande som blir lidande, avslutar Kalle Andersson.