Rally

Tidemand tvåa i SM-premiären

Säsongsdebuten i SM, Rally Killingen, bjöd i år på ett ovanligt tufft startfält med flera mästare som nu fick chansen till en ordentlig kamp på hemmaplan. Trots att Pontus Tidemand inte hade de enklaste förutsättningarna som första bil på vägen, visade han ändå prov på VM-tempo och tog hem andraplatsen tillsammans med teamet EKS JC.

Foto: EKS JC/MHrallybilder.se

En rejält kompakt dag väntade när den första deltävlingen i Rally-SM 2021 gick av stapeln under lördagen. Premiärrallyt avgjordes på nio sträckor i skogarna omkring värmländska Kil och Pontus Tidemand, som inte tävlat sen i december förra året, var otroligt nöjd över att vara tillbaka i rallybilen.

– Fantastiskt kul att tävla igen! När det inte blev något Rally Sweden år känns det extra roligt att kunna vara med här idag och köra på häftiga värmländska vägar inför mycket publik som tagit sig ut i skogen, säger Pontus.

Som första bil på vägen hade han och kartläsaren Morten Erik Abrahamsen en stor utmaning i att parera allt lösgrus, men de lyckades hålla en bra rytm och göra det bästa av situationen.

– Kanske vi attackerade lite för mycket i rullgruset i början men känslan var bra. Vi gjorde vad vi kunde och med tanke på startpositionen och konkurrensen så är jag nöjd med en andraplats. Det var grymt kul med så hårt motstånd ute på sträckorna och teamet gjorde ett kanonjobb på service. En perfekt push in i tävlandet igen helt enkelt, säger Pontus.