Rally

Flodin och Bergsten klassvinnare

Regerande svenska mästarna Patrik Flodin, Ilbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, vann Klass 4 Nationell 2 WD i SM-premiären Rally Killingen i överlägsen stil i sin jakt att försvara SM-guldet idag.

– Att få köra på den här fina vägarna med all publik var faktiskt största moroten. Det var länge sedan jag körde här så det var kul att få visa publiken vad vi kan, säger Patrik.

Det här var första tävlingen för duon sedan Rally-SM avgjordes i september i fjol. Då vann de samtliga deltävlingar och missade bara fyra sträcksegrar.

I dag inledde de säsongen där de slutade – med seger på samtliga rallyts nio sträckor och knep därmed även 5 extrapoäng för seger på sista sträckan. Patrik och Göran åker även i år i den potenta Volvo Grupp H-bilen.

– Det känns riktigt bra. Vägarna passade Volvon lite sämre i början, men vi plockade ändå in viktiga sekunder. Sen bet vi ihop på de lite längre sträckorna och tryckte ner gasen, så att vi fick till en rejäl lucka. Extra kul att det gick så bra på SS7 som egentligen inte är en Volvoväg med alla krokar, det känns riktigt bra inför South Swedish Rally, sa Patrik.

Båda hyllar arrangören Kils MK Bil för det fina rallyt och känslan att få köra inför publik igen.

De vann rallyt med 1,05,2 minuter före Vimmerby MS-föraren Victor Karlsson och trea blev Niklas Hägg, SMK Hälsinge,1,11,2 minut bakom.