Rally

Flodin vann Skilling 500

Morgonattacken gav resultat. Patrik Flodin tar säsongens första seger när han vann den tredje SM-deltävlingen i Klevshult.

Patrik Flodin. Foto: Joel Carlsson/JCRallypics

Fredagskvällens inledande motorstopp gav Ilsboföraren blodad tand. Efter att ha legat 10,4 sekunder efter Fredrik Åhlin inför rallyts andra etapp inledde Flodin sin attack mot toppen under lördagsmorgonen. På sträcka 11 övertog Flodin ledningen och trots press från Karlstadschauffören släppte aldrig Ilsboföraren taget. När han passerade målet efter powerstagen stod det klart att Flodin inkasserat sin första SM-seger i internationella 4WD för året.

– Det har varit ett otroligt roligt rally med en sekundfight än en gång med Fredrik Åhlin. Stort tack för det, säger Ilsboföraren.

I nationella 4WD behöll Robert Andersson och kartläsaren Jesper Samuelsson tempot från fredagskvällens inledande etapp och lyckades vinna klassen, 36,8 sekunder framför Kim Nyden/Jonas Sandin. På tredje plats kom Jonna Eson Brådhe och Nicklas Edvardsson i sin Mitsubishi Mirage.

Fredagens spänning i internationella 2WD höll i sig under lördagen. Tekniskt problem kostade Melvin Bengtsson/Carl Eriksson segerchansen och fajten kom att stå mellan paren Patrik Hallberg/John Stigh och Isak Reiersen/Lucas Karlsson. Inför powerstagen ledde Reiersen med 0,8 sekunder, men Hallberg satsade friskt. Efter att ha passerat mållinjen stod klart att han slagit sin konkurrent med 7,9 sekunder på sträckan. Ett resultat som innebar att Hallberg vann klassen med 7,1 sekunders marginal.

I nationella 2WD tappade Patrik Dybeck och kartläsaren David Arhusiander mark under lördagen. I stället blev det Viktor Karlsson/Jonas Magnér som fick ta emot publikens jubel i Klevshult.

I standardklassen befäste Karljohan Ingesson och Emma Fransson ledningen från fredagsetappen under lördagen. BMW-duon korsade mållinjen i Klevshult som ohotad segrare, knappt 3 minuter för paret Rasmus Bengtsson och Torbjörn Ivarsson.

Som enda deltagare i Nordic Rally Championship fullföljde norrmännen Petter Fausko och Leif Arne Neset rallyt och fick smaka på segerns sötma.

Göran Bergsten och Patrik Flodin. Foto: David Alin