Rally

Flodin och Bergsten rörda över stödet

Patrik Flodin och Göran Bergsten kommer till start i SM-finalen i rally med en splitter ny motor efter motorhaveriet för två veckor sedan. Efter en Facebookuppdatering fick de ett enormt stöd och en spontan Swishkampanj startades
– Vi la ut att vi var på gång och har en motor som byggs. Någon i kommentarsfältet frågade efter mitt nummer och sedan började det formligen spruta in Swish i min mobil. Man blir verkligen rejält berörd, säger Patrik.

Foto: Fredrik Värnebjörk

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, tvingades bryta förra SM-deltävlingen för två veckor sedan  ledning halvvägs in på sista sträckan när de var på väg mot ett nytt SM-guld.

Teamet for direkt under lördagen till Kent Karlsson och Motordesign, men tyvärr gick inte motorn att reparera. Bygget med en ny motor inleddes för att hinna klart till Göhlin Skilling 500 som drar igång nu på fredag.
– Måste verkligen tacka Motordesign för enormt fin service och att de kunde ställa upp  med så kort varsel och bygga ny motor åt oss, säger Patrik.

Efter att Patrik gjorde en uppdatering på sin Facebook förra veckan där han redogjorde läget med haveriet och det nya motorbygget, kom det frågor i kommentarsfältet om att få hjälpa till. Och plötsligt började en spontan Swish-kampanj med folk som ville hjälpa till från hela landet.
– Vi la ut att vi var på gång och har en motor som byggs. Någon i kommentarsfältet frågade efter mitt nummer och sedan började det formligen spruta in Swish i min mobil. Det är otroligt att så mycket folk som vi inte ens känner verkar uppskatta vad vi gör i rallyskogen. Man blir verkligen rejält berörd, säger Patrik.

Även Göran är tagen av det enorma stödet.
– Vi får tacka hela Rallysverige för bidraget, vi är verkligen så otroligt tacksamma. Det kommer kännas i hela kroppen när vi startar på första sträckan. Det gjorde riktigt ont förra året när vi presterade så bra, att ingen publik fick vara på plats och se det i skogen. I helgen kör  vi inte bara för oss själva – utan även för publiken, säger Göran.

I morgon åker teamet ner för att bromsa bilen innan färden går vidare mot mot Småland och SM-finalen i Skillingaryd.

Göhlin Skilling 500 består av 15 sträckor, varav sju körs två gånger. Rallyt startar med fyra mörkersträckor under fredagkvällen och sedan körs restrerande rally under lördagen.

77 ekipage är anmälda till rallyt och av dem är det 31 bilar i Patrik och Görans klass, 2 wd nationell. Patrik och Göran toppar SM-tabellen med fem poäng ner till Emil Karlsson och åtta poäng före Victor Karlsson.
– Vi går för seger i Småland. Nu är vi tillbaka på ruta ett och det är först över mållinjen som gäller för SM-guldet, säger Patrik.

Foto: Fredrik Värnebjörk