Rally

Pontus Lönström går för guld i Sandviken

Rallyföraren Pontus Lönnström från Nora kör på lördag final i Rally-SM tillsammans med kartläsaren Stefan Gustafsson i Sandvikens Rally Bilmetro. Pontus och Stefan har två segrar i årets mästerskap och kan köra hem SM-guld i både klassen Otrimmat Tvåhjulsdrivet och Junior-SM. Pontus & Stefan tävlar för Team Ramudden och kör en Ford Fiesta Rally4 i klassen Otrimmat 2WD.

Foto: Junior-WRC

– Jag är väldigt taggad på SM. Det har gått väldigt bra där i år. Tanken var inte att köra hela SM, men nu när det gått så bra ska det bli kul att köra allt, säger Pontus.

Pontus och Stefan missade senaste SM-tävlingen i Linköping när de tävlade i Junior-VM i Estland. Men två raka segrar har gjort att de ligger bra till för att ta sitt tredje raka SM-guld i Junior-SM.

– Det känns lite mer nervöst inför finalen än en vanlig tävling. Det hade vart väldigt kul att ta guld i Junior-SM tre år i rad. Men samtidigt måste allt funka hela tävlingen för det ska gå vägen. De andra i klassen åker fort, och höjer farten för varje tävling, fortsätter Pontus.

Det är första gången sedan 2017 som Sandviken ingår i Rally-SM, och Pontus trivs på de snabba vägarna som bjuds i helgen.

– Jag gillar Sandviken, snabba vägar har jag alltid gillat. Vi har inte åkt där i en framhjulsdriven bil innan, så det ska bli kul att få prova det, avslutar Pontus.