Rally

Flodin och Bergsten bröt – missade SM-guldet

Storfavoriterna Patrik Flodin och Göran Bergsten har imponerat med sitt höga tempo i rally-SM i år.  Dessvärre tvingades de bryta Göhlin Skilling 500 redan på första sträckan och blir därmed utan SM-guld i år. 
– Det svider lite extra att tvingas bryta nu när det var så många som har ställt upp och hjälpt oss, säger Patrik.

Foto: Fredrik Värnebjörk

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, kör i den tvåhjulsdrivna nationella klassen och har i liksom i fjol dominerat under rally-SM. De har genomgående hållt upp ett rejält högt tempo och vann de två inledande deltävlingarna med över minuten. Med sin Volvo 940 har de vunnit alla sträcksegrar utom en och mellan varven haft samma tempo som de trimmade fyrhjulsdrivna bilarna. 

De såg ut att gå mot säkrat SM-guld under tredje deltävlingen för två veckor sedan då de inför sista sträckan ledde rallyt med 40 sekunder. Men bara sex km från mål totalhavererade motorn Den gick inte att rädda och under en veckas tid byggdes en ny motor som blev klar och injusterad under torsdagen, dagen innan SM-finalen Göhlin Skillign 500 startade.

Inför SM-finalen i helgen ledde Patrik och Göran Mästerskapet med 5 poäng. Det var först över mållinjen som gällde för att bli svenska mästare.Men redan på första sträckan i går kväll tog SM-fighten slut för Patrik och Görans del.
– Jag gled ut i lite och fick en punktering. Det blev en bula på fälgen som slog sönder bromsoket och gjorde att bromsskivan gick av, säger Patrik. 

Väl på service upptäcktes att bakaxeln blivit så pass skadad att det inte gick att starta om under lördagen. 
– Det svider lite extra att tvingas bryta nu när det var så många som har ställt upp och hjälpt oss. Vi hade verkligen velat gjort det här för alla sponsorer och supportrar. Samtidigt motiverar det oss att komma tillbaka nästa säsong, säger Patrik.

Trots det tråkiga slutet på säsongen finns det mycket positivt att ta med sig:
– Det har varit grymt kul rakt igenom säsongen annars. Vi har som vanligt haft otroligt roligt i bilen och det är fantastiskt kul att äntligen få köra inför publik igen. Nu laddar vi om inför nästa års säsong,då det blir ett mer normalt tävlingsschema som inte är så tight som i år. Vi vill även passa på att tacka alla som hjälpt oss den här säsongen, säger Patrik. 

Göran håller med Patrik och tillägger.
– Det har varit en riktigt kul och bra säsong i det stora hela. Motorraset kunde vi inte göra något åt och igår blev det som det blev. Men vi tar nya tag igen nästa år, säger han.