Rally

Rådström storsatsar och tar klivet upp i högsta klassen

Dennis Rådström och Johan Johansson har de senaste åren tävlat internationellt i VM och EM där de tagit flera segrar och pallplatser i Junior-VM och EM, med ett VM-Silver 2018. Nu gör Dennis och Johan en storsatsning på hemmaplan i högsta klassen med sin nyinköpta bil – en Volkswagen Polo Rally2 (R5) som köpts från tidigare världsmästaren Petter Solberg. De ser fram emot att återvända till SM-serien i samma bil som Petter vann VM-tävlingen i Wales 2019.

– Det ska bli häftigt att kliva upp och köra en fyrhjulsdriven bil i högsta klassen i SM med ett eget team som vi kan utvecklas ihop med. Teamet är otroligt viktigt, och jag känner vi har bra förutsättningar för en rolig och utvecklande säsong där vi kan prestera på topp, säger Dennis.

– Det ska bli väldigt kul. Det är en dröm vi haft i många år att åka Rally2-bil, och att få göra det ihop med Dennis och hela teamet blir otroligt häftigt, säger Johan.

Hårt arbete och fortsatt starkt stöd från sina partners har möjliggjort satsningen i en fyrhjulsdriven bil.

– Jag är tacksam och stolt över att ha fått den här möjligheten efter många års hårt jobb med trogna partners. Vi är glada att tillsammans med alla partners kunna ta nästa steg upp i en fyrhjulsdriven bil, fortsätter Dennis.

Klassen för R5-bilar, Trimmat Fyrhjulsdrivet, är den högsta och snabbaste klassen i SM. De senaste åren har det vart otroligt tuff konkurrens i klassen, där bland annat fjolårsmästaren och tvåfaldiga världsmästaren PG Andersson annonserat att han kommer tillbaka 2021. Dennis och Johan ser fram mot att möta motståndet i SM.

– Målet är alltid att vinna när vi tävlar. Vi vet att det är tufft motstånd i klassen och vi har aldrig kört en fyrhjulsdriven bil tidigare. Men vi ska göra allt vi kan för att stå högst upp på pallen, avslutar Dennis.