Rally

50-talet förare testade inför South Swedish Rally

Publiken fick ett smakprov på helgens South Swedish Rally redan under torsdagskvällen. 50 ekipage provade vägkaraktären under ”shake down”.

Innan den officiella starten på fredagskvällen, då den 1,2 mil långa publiksträckan Millebygden Arena ska köras, hade alla som ville möjlighet att testa den småländska vägkaraktären i något som kallas shake down. En kort sträcka precis söder om Älmhult stod till de tävlandes förfogande. Publiken var heller inte sen att dra sig ut i skogen, trots ett stilla regn.

50 ekipage tog chansen att prova bilen en sista gång innan SM-allvaret drar igång i Älmhult. Bland annat var favoriten till totalsegern, Johan Kristoffersson, flitig och körde flera varv. Precis som utmanarna Patrik Flodin och Martin Berglund.

Under lördagen ska tio sträckor i 2019-års South Swedish Rally köras, och det är då tävlingen avgörs. Målgång framför IKEA Hotell runt 16.30 och de som tar sig dit har då kört nästan elva mil i tävlingstempo. Totalt är det över 100 startande i denna den andra SM-deltävlingen för året. Den första på grus.

Arvikas dubble världsmästare i rallycross, Johan Kristoffersson, är också favorit till segern när Rally-SM fortsätter i helgen med South Swedish Rally. Han testade flitigt under torsdagens shake down i Älmhult. Foto: Annemo Friberg
Utmanare nummer 1 till slutsegern i helgens South Swedish Rally i Älmhult är Patrik Flodin. Ilsbo-föraren testade sin Skoda Fabia R5 ordentligt under torsdagens shake down. Foto: Annemo Friberg
Team Ramudden har fem bilar till start i helgens SM-deltävling, South Swedish Rally i Älmhult. Ankare är Martin Berglund, en av favoriterna till segern och han passade på att testa en sista gång under torsdagskvällen. Foto: Annemo Friberg
En av de lokala förare som utnyttjade shake down inför South Swedish Rally mest var Robin Sandberg, Ryds MK. Men så jagar han också segern i klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar. Foto: Annemo Friberg