Rally

Flodin klar för GK Door Team Sweden i Rally-SM

Allt fler internationellt meriterade rallyförare aviserar sitt deltagande i Rally-SM 2023. Allra senast är det Patrik Flodin, Ilsbo, rysk och flerfaldig svensk mästare samt tvåfaldig VM-tvåa i grupp N, som nu tillkännager sitt deltagande.

Det innebär att Patrik Flodin kommer att tävla i en VW Polo i värstingklassen R5 för nybildade GK Door Team Sweden i Rally-SM 2023.

– Jag är grymt motiverad, säger 38-åringen som är regerande svensk mästare i den tvåhjulsdrivna internationella klassen och svensk mästare så sent som 2019 i R5-klassen, klassen som han nu återvänder till.

Mycket talar för att Rally-SM 2023 blir det mest spännande mästerskapet på flera år. Sedan tidigare är det klart att Jonas Kruse kommer att tävla för GK Door Team Sweden, såväl Per-Gunnar ”PG” Andersson som Fredrik Åhlin är också klara för mästerskapet och R5-klassen. Fortfarande finns det ett antal toppförare som ännu inte offentliggjort sina satsningar och tävlingsprogram för nästa år.

– Nu är det allvar, den som tar SM-titeln 2023 kommer inte att få den serverad på något silverfat, utan det kommer att bli en kamp till sista specialsträckan, förklarar Patrik Flodin och fortsätter: Som en del av GK Door Team Sweden kommer vi, jag och min kartläsare Göran Bergsten, att få mycket bra förutsättningar.

Den svenska nationalsporten rally står inför ett intressant år med inte bara ett högkvalitativt Rally-SM, utan även WRC-deltävlingen (VM) i Umeå i februari samt ett helt nytt ERC-rally (EM) i Värmland i juli.

SM-premiären är förlagd till Lima 4 februari.

Med Patrik Flodin offentliggjord är GK Door Team Swedens förar-line-up komplett. Sedan tidigare är Jonas Kruse, Christer Hedlund, Micael Jakobsson, Patrik Hallberg, Tim Liljegren samt Kristoffer ”Chribbe” Haglund presenterade.

Göran Bergsten, Forshaga, och Patrik Flodin, Ilsbo. Foto: JC Rallypics.