Rallycross

Flat out från start för Hedström

Sista finputsen är gjord och teamet är laddat till tänderna inför årets sena EM-premiär på magiska Höljesbanan. Peter Hedström och Pontus Tidemand gjorde sina sista testmeter i bilen idag. Strategin är glasklar. Full fart från första metern.

Foto: Anders Ekström

Westombanan i Arvika stod som värd för ett sista shakedown idag, när Hedströms Motorsport finputsar inför helgens inledande EM-drabbning i Höljes. Nytt för året på bilarna är en ny typ av stötdämpare från Öhlins, som ska ge ännu bättre traction.

– Jag fick en mycket bra känsla i bilen, just denna bil har jag aldrig kört förut, den har varit vår testbil. Jag körde med mina inställningar från förra året och den nya dämparen från Öhlins kändes mycket bra, säger Peter Hedström.

Teamets Marklundsbyggda vinnarbilar av modell VW Polo har en rad topplaceringar från tidigare år i Höljes och blir svårslagna även i år, i dess uppdaterade skick. Om inte Peter förra året blivit bortdömd, så hade det varit tredje raka finalen i Höljes för honom.

– Både vi och Marklunds har bevisat att det är en vinnarbil här, men känslan är ändå att jag slår från underläge, jag har inte kört en meter på banan sen förra året här på EM, fortsätter Hedström.

Peter ser verkligen fram mot EM-starten på hemmaplan och känner med tillförsikt fram mot att köra tillsammans med rallymästaren Pontus Tidemand i teamet. Pontus kommer för övrigt att ratta den nyaste av teamets bilar.

– Pontus har stor erfarenhet av tester och förmedlar sin känsla väl från förarstolen, vi kompletterar varandra perfekt, menar Hedström.

Tuffaste konkurrenterna då?

– Det finns väl en handfull ”raketer”, min teamkollega Pontus är en, sen båda fransoserna Duborg, Bryntesson och Oliver Eriksson kan bli farliga.

Planer och strategier inför första tävlingen, kanske just är att man inte har någon strategi, bara gasa så mycket det går, då längden på årets EM-serie är oviss.

– Det kanske bara blir denna tävlingen och i Riga, det känns ju ännu ovisst med Belgien i dagläget, så det blir full fart från första metern, vi kommer inte att spara på krutet, avslutar Peter Hedström.