Rally

Tidemand gör framsteg i Wales

Med mer än 150 kilometer specialsträckor i fortsatt svåra förhållanden utan service mitt på dagen, stod de tävlande ekipagen för en stor utmaning under lördagen. Pontus Tidemand har haft en bra dag på de walesiska vägarna och befinner sig på åttonde plats inför finaldagen.

Foto: @World/M-Sport

Efter en något kämpig inledning av Wales Rally GB avslutade Pontus Tidemand fredagen med en bra känsla och vetskapen om att han började hitta rätt med bilen. Redan på lördagsmorgonen visade han att han höll kvar den känslan när han bjöd på fin körning och började förbättra sina sträcktider.

– En god natts sömn och lite egna analyser av min körning i kombination med några mindre ändringar i inställningarna på bilen gav ytterligare ett steg i rätt riktning, förklarar Pontus. Bilen kändes riktigt bra idag och jag tyckte verkligen om dagens sträckor. Kul helt enkelt!

När sträckorna kördes för andra gången på eftermiddagen blev utmaningen ännu större med leriga och uppkörda vägar, men Pontus och kartläsaren Ola Fløene anpassade sig efter underlaget och fortsatte göra en bra insats efter sina förutsättningar.

– Vi har haft en bra dag, summerar Pontus. Jag är glad att vi förbättrar oss, även om vi har en bit kvar. Men att vi faktiskt gör framsteg är ett kvitto på att vi är på rätt spår. Där vi är nu i resultatlistan har vi ganska stora avstånd både uppåt och neråt så morgondagen handlar främst om att göra det mesta av de sista sträckorna för att visa vart vi är på väg. Vi får ta en titt på vad vi har gjort idag, analysera och se vad vi kan göra inför morgondagen.

Fem sträckor återstår i den slutliga uppgörelsen under söndagen.