Rallycross

Tidemand redo för Höljes

Pontus Tidemand är redo att ta sig an Höljesbanan igen när startskottet för rallycross-EM bränner av i helgen. Det blir hans andra tävling för Hedströms Motorsport och han hoppas få en flygande start på mästerskapet.

Foto: Christian Gustavsson

– Jag ska inte sticka under stol med att jag är rejält sugen på ett bra resultat, säger Pontus. Pallen vore fantastiskt och det är ju alltid dit man siktar.

Hans premiär med Hedströms Motorsports VW Polo Supercar skedde under All-Star Magic Weekend i juli, även då i Höljes. Trots att det var en inte helt problemfri tävling, gav det mycket att jobba vidare med för att få så bra förutsättningar som möjligt nu när EM-serien drar igång.

– Teamet är väldigt proffsiga och har jobbat hårt sen sist, analyserat mycket och finslipat bilen ända ner på detaljnivå. Vi har klarat av den första tävlingen, som var lite som ett genrep inför det här, och betade samtidigt av lite oflyt. Nu känns det som det kan bli en riktigt kul helg. Revanschsugen är jag definitivt, säger Pontus.

Under torsdagen får Pontus ett litet test inför helgen och hoppas att det ska bli en bra uppvärmning.

– Bara att få upp pulsen och få känna lite på bilen innan vi åker upp till Höljes kommer göra mycket för känslan. Man taggar till lite extra och det tagget tänker jag behålla tills på söndag. Jag är redo att göra det bästa jag kan utefter förutsättningarna och trots att det såklart blir en publikfri tävling hoppas jag att vi alla kan bjuda på tillräckligt med action så det går igenom skärmarna, säger Pontus.

Förutom Pontus deltar 20 andra förare i Supercar Euro- klassen, däribland Hedströms Motorsports egen teamchef Peter Hedström.

Foto: Jakub Nitka/Hedströms Motorsport