Rallycross

Linus åter till Hedströms Motorsport

Just nu rullar EM-seriens näst sista deltävling för fullt i Frankrike, men Hedströms Motorsport väljer att avstå till förmån för utökade tester inför EM-finalen. Peter Hedström förstärker teamet med nyblivne Svenske Mästaren i Rallycross 2400, Pite-föraren Linus Westman, till finalen i Riga.

Foto: LiWe RX

Teamet fokuserar nu för fullt på att rigga för nästa års satsning. Hedström väljer att göra det med utökade tester på bland annat chassi-sidan, för att sedan köra EM-finalen om två helger.

– Vi väljer bort Loheac-tävlingen i EM och fokuserar på en del uppdateringar som ska testas igenom, mest på chassi-sidan, berättar Peter Hedström.

Till EM-finalen bemannar Peter upp med Supernationell-kungen Linus Westman från Norrländska Piteå. Linus har en mängd SM-medaljer från Rallycross och Isracing i sin samling. Han är inte helt okänd i Supercar heller, men senast han satt i Hedströms Motorsports Skoda var faktiskt fem år sedan.

– Farten finns hos Linus, det såg jag då med Skodan, nu har vi bland de starkaste maskinerna i EM att köra med och han har växt otroligt mycket som chaufför sedan dess, så det ska bli mycket spännande att se vad han kan åstadkomma i Riga, säger Peter Hedström.

29-årige Westman har genom sin karriär samlat på sig en mängd SM-medaljer, bland annat fyra SM-silver i rallycross, ett SM-guld i isracing och förra året SM-guld i Supernationell. I år sökte Piteföraren nya utmaningar och växlade till 2400-klassen för att få lite mer motstånd.

– Jag söker alltid nya utmaningar och 2400-klassen i år med så många jämna förare som kan vinna en tävling har varit spännande, säger Westman.

Flera års hårt jobbande i Rallycrossen tillsammans med bra sponsorer som ställer upp, har gjort det möjligt för Linus att efter sin SM-finalseger och ännu ett SM-guld, nu köra EM-final i Supercar.

– Det är jätteroligt att få en sån här chans att testa på Supercar igen, jag känner ingen press, men det klart man siktar på en semifinalplats, menar Westman.

Uppladdningen inför EM-finalen på Bikernieki National Sports Base i Riga, är nu igång hos Hedströms Motorsport. Två olika banor banor kommer användas för att sortera ut de senaste uppdateringarna tillsammans med Peter Hedström och Linus Westman.

– Vi kommer testa rikligt under dagarna som kommer innan vi sätter segel mot Riga, avslutar Peter Hedström.

EM-finalen i Riga körs den 14-15 september.

Foto: Hedströms Motorsport