Rallycross

Larsson vann Rallycross-EM i Höljes

Inför 48 350 åskådare i Höljes vann Robin Larsson deltävlingen i Rallycross-EM. Liksom tidigare tävlingar segrade han i grundomgången, semifinal och final, vilket resulterar i maximala poäng i mästerskapet.

Foto: Jan-Kåre-Rafoss

– En tredje seger känns riktigt gött, framför allt att vinna i Höljes säger Robin Larsson. Här laddar jag alltid extra mycket och man vill bjuda publiken på show. Vi hade ett gäng på runt 215 personer här och hade dessutom en helt egen Larsson-läktare i målkurvan, men även i resten av publiken har det varit många gula tröjor och mycket jubel. Det är häftigt att uppleva.

– Jag har haft en felfri helg och teamet har gjort ett kanonjobb med bilen. Det enda lilla nervösa ögonblicket var igår när regnet kom eftersom jag inte kört så mycket på vått underlag, men där tog jag en andra tid så det funkade bra. Bortsett från det tog jag snabbaste tiderna i alla omgångarna. Tyvärr kom inte Thomas Bryntesson till start i semifinalen, det var tråkigt för jag hade velat göra upp på riktigt i finalen. Efter helgen utökar vi ledningen i mästerskapet, och även om jag kan ta det lite lugnare nu kommer jag sikta på segrar.

Foto: Jan-Kåre-Rafoss